Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Onze energie is maximaal lokaal en hernieuwbaar

Niet alleen binnen onze eigen organisatie gaan we voor lokale en hernieuwbare energie, we streven ernaar om de hele provincie zoveel mogelijk onder groene stroom te zetten. Hiervoor zetten we samenwerkingen op over gemeentegrenzen heen, voorzien we warmtenetten, doen we research naar de verschillende opties en installaties en brengen we de juiste energie naar de juiste plaats.

Acties

Met volgende acties gaan we aan de slag om onze energie maximaal lokaal en hernieuwbaar te organiseren voor het klimaat van morgen. Voorlopig vind je hier twee acties, in 2022 laden we hier alle acties op. Nu al benieuwd? Lees  hier het  volledige klimaatactieplan.

Onderzoek naar grensverleggende hernieuwbare energieprojecten

We werken samen rond innovatieve hernieuwbare energieprojecten en helpen de informatie en geleerde lessen te verspreiden.

Warmtenet: de match tussen warmtebron en warmteafnemer

Lokale besturen en landbouwbedrijven kunnen beroep doen op een energiemakelaar die hen helpt zoeken naar de juiste locatie voor de aanleg van een warmtenet.

In de kijker

SOLARISE laat de zon voor iedereen schijnen

23 november 2021
SOLARISE stimuleert het gebruik van zonne-energie. En dit vooral op plaatsen waar het minder evident is: historische en publieke gebouwen en bij gezinnen met een laag inkomen.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Skip to content