Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Hernieuwbare energie en groene warmte op bedrijventerreinen

Bedrijventerrein Wetenschapspark in Niel

Wat we doen

We organiseren samenwerkingen op bedrijventerreinen rond hernieuwbare energie en groene warmte. 

Waarom we dit doen

De overgang naar meer hernieuwbare energieproductie en vaker kiezen voor duurzame warmte, is nodig. Hierdoor verminderen we de uitstoot van broeikasgassen, verbeteren we de luchtkwaliteit en zijn we minder afhankelijk van buitenlandse energiebronnen. Ook bedrijven willen meewerken aan deze evolutie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen staat in voor de economische ontwikkeling in onze provincie. De ideale partner dus om de nodige  bedrijven en partners aan tafel te krijgen.  

Hoe we het doen

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij organiseert samenwerkingen op bedrijventerreinen rond hernieuwbare energie en duurzame warmte. Samen met bedrijven, kantoren, woonwijken, openbare gebouwen, enz. zoeken we naar mogelijkheden om energiestromen uit te wisselen. Denk aan het leggen van warmtenetten of het plaatsen van windturbines. We gaan ook actief mee op zoek naar een manier om de uitvoering te betalen.   

In de kijker

Aan de wieg van Warmte Verzilverd, het warmtenet in Mortsel

14 mrt 2022
We waren betrokken bij de opstart van het warmtenet. Zo hielpen we bij het nodige onderzoek en de zoektocht naar partners.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud