Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Onze mobiliteit is gezond met minder CO2-uitstoot

Door fietsostrades aan te leggen, en groene trage wegen, door mobiliteitsadvies te geven, studies te doen naar en plannen te maken voor een zo veilig mogelijk verkeer, zetten we in op gezonde mobiliteit. Want we willen veilige en gezonde fiets- en wandelroutes. Meer fietskoeriers en elektrisch rijden, met installatie van de nodige laadpalen. Meer en beter trein-, metro- en busverkeer. Met als gevolg: een (serieuze) reductie van onze CO2-uitstoot.

Acties

Met volgende acties gaan we aan de slag om onze mobiliteit gezonder te maken met minder CO2-uitstoot voor het klimaat van morgen. Voorlopig vind je hier twee acties, in 2022 laden we hier alle acties op. Lees hier het  volledige klimaatactieplan.

De fietsostrades, een win-win voor klimaat en vlot verkeer

Een vlotte en comfortabele verbinding. voor fietsers, fietsostrade, ligt langs rechtlijnige infrastructuren zoals spoorwegen, autosnelwegen en kanalen. We leggen verschillende prioritaire fietsostrades aan. Hierbij zorgen we voor het volledige pakket, van concept tot aanleg.

Trage wegen: veilig voor verkeer en klimaat

De provincie stimuleert lokale besturen om werk te maken van een doordacht tragewegenbeleid. Door te kiezen voor een ecologische inrichting, krijgen we een waardevol groen netwerk.

In de kijker

Nieuw stuk fietsostrade in Olen klaar

23 november 2021
De fietsostrade F105 heeft er een nieuw stuk bij in Olen. Voortaan fiets je er richting het station over een gloednieuw stuk.

Eerste hulp bij trage wegen

23 november 2021
Mens, plant en dier, iedereen profiteert van de veilige én groene trage wegen. Zelfs voor onze gezondheid en het klimaat kunnen trage wegen een positief effect hebben!

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Skip to content