Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Ontdek je eigen grote achtertuin met de GroenZoeker

Foto van de lucht door het bladerdek van bomen. Met het campagnebeeld van de groenzoeker op.

Ontdek je eigen grote achtertuin met de GroenZoeker 

Heel wat mensen zoeken regelmatig de natuur op. Soms alleen, omdat ze mooi is, rust geeft, goed doet. Soms als sociale activiteit, met vrienden, familie of collega’s. Dankzij de GroenZoeker vindt iedereen voortaan in 1-2-3 mooie stukjes groen op wandel- of fietsafstand van huis. 

Het kaartenplatform GroenZoeker werd in 2020 voor de eerste keer door de provincie Antwerpen gelanceerd. Tijdens de coronaperiode steeg de vraag naar groene plekjes enorm! Beleidsmakers, politici, wetenschappers, de man in de straat, … iedereen erkende hoe belangrijk de natuur was voor onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Sommige mensen gaan de natuur steevast opzoeken in de bekende grote parken en bossen. Andere wandelen of fietsen de geijkte paden binnen een kleine straal rondom de eigen woonst. Maar er is in onze provincie zoveel meer groen te ontdekken op wandel-of fietsafstand van huis! Alleen werd dat nergens op één kaart aangeboden.”

De ambities van de vernieuwde versie liggen hoog: GroenZoeker wil álle lokale en toegankelijke groene plekjes in de provincie Antwerpen bevatten. Onlangs is de koppeling met Open Street Maps gelegd. Daardoor staan er nu al veel meer locaties op van parkjes, speelplekken, bossen, waterplekjes en domeinen die in het groen gelegen zijn. Zowel particulieren als organisaties kunnen dankzij de koppeling zelf ontbrekende groene plekjes aanbrengen op een laagdrempelige manier. Dankzij de nieuwe interface ziet de site er ook een pak kleurrijker uit. En ze heeft meer zoek- en
filtermogelijkheden voor de gebruiker. Gezinnen met kinderen, jongeren die graag buiten zijn, actieve fietsers en wandelaars, rustzoekers, … Iedereen vindt nog makkelijker zijn stukje groen in de buurt.

Gerelateerde actie

We stimuleren de aanleg van groenblauwe netwerken die doorlopen tot in de woonkernen.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud