Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Ondersteuning renovatie van huurwoningen

Demowoning binnen het project Charm

Wat we doen

We testen uit hoe we de renovatie van huurwoningen en woningen van mensen in armoede kunnen versnellen.

Waarom we dit doen

Woningen en gebouwen in provincie Antwerpen zijn verantwoordelijk voor 40% van de totale uitstoot op ons grondgebied. Enerzijds moeten we meer renoveren en isoleren om de uitstoot omlaag te krijgen. Anderzijds moeten we werken aan een beter wooncomfort in een klimaat dat verandert met meer extreme weerspatronen. In deze transitie mag niemand achterblijven. Iedereen heeft recht op een aangepaste woning van goede kwaliteit, tegen een betaalbare prijs en met woonzekerheid. Sommige doelgroepen zijn moeilijker te bereiken, zoals de huursector en mensen in armoede. Het is dus belangrijk om hier extra aandacht voor te hebben. Met deze actie zetten we in op deze doelgroepen.  

Hoe we het doen

  • Met het CHARM-project beperken we de afvalberg bij renovatie en nieuwbouw van sociale huurwoningen. We experimenteren met circulariteit in gebouwen door gebruikte materialen afkomstig van een renovatie opnieuw te gebruiken als grondstof. 
  • Met het project ‘Energymeasures’ willen we energiearmoede wegwerken. Hiervoor voeren we goedkope maatregelen uit en zetten we in op gewoonte- en gedragsverandering rond energieverbruik. 

In de kijker

Aan de slag met Plan Vandaag Duurzaam bouwen

24 feb 2022
Hans Vannuffelen deelt zijn eigen duurzame bouwervaringen met anderen bij Kamp C.

SURE2050 gaat zijn laatste jaar in

24 feb 2022
Het Europees project SURE2050 onderzoekt hoe gemeenten hun vastgoedstrategie kunnen verduurzamen.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud