Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

SURE2050 gaat zijn laatste jaar in

Hoe maak je als gemeente je gebouwenpark klimaatneutraal? Hoe verlaag je de energiefacturen? Welke gebouwen zou je best renoveren, afbreken en heropbouwen, nieuwbouwen of afstoten? En hoe ga je dit betalen?

Op deze vragen zoekt het Europese project SURE2050 een antwoord. Het project gaat zijn laatste jaar in om lokale besturen en publieke organisaties te ondersteunen bij de opstart van een duurzaam vastgoedbeheer. 

In 2019 gingen de verschillende partners aan de slag. Ondertussen namen bijna 100 lokale besturen deel. SURE2050 bundelde ‘best practices’ met templates, webinars en individuele coaching en werkt (tegen eind 2022) aan een geïntegreerd energiemanagementsysteem. 

Benieuwd naar alle ervaringen en kennis die werd uitgewisseld tussen de partners? Neem een kijkje op www.sure2050.be; hier lees je het laatste nieuws en de geplande webinars.  

Wil je zelf ook met je patrimonium aan de slag? Je kan je nog steeds aansluiten als geassocieerde gemeente! 

Dit project heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr.844902.

Gerelateerde actie

Via verschillende projecten stimuleren we energetische en/of circulaire renovaties op technisch en financieel gebied.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud