Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Provinciepersoneel duurzaam naar het werk

Wat we doen

We hebben een ambitieus en klimaatvriendelijk bedrijfsvervoerplan dat we steeds evalueren en verbeteren.

Waarom we dit doen

Mobiliteit op basis van fossiele brandstof heeft een negatieve impact op het klimaat. Want auto’s stoten CO2 uit tijdens het rijden én tijdens het maken van de auto. Daarnaast nemen ze veel ruimte in (wegen en parkeerplaatsen). 

Dat geldt ook voor de woon-, werk- en dienstverplaatsingen van de provinciale medewerkers. Samen zorgen zij voor 10 % van de totale uitstoot van onze organisatie. Die uitstoot kan omlaag, samen met de filestress!

Hoe we het doen

  • De werkgroep ‘bedrijfsvervoerplan’ buigt zich over tal van maatregelen die ons helpen streven naar een modal split van 80/20 tegen 2024 voor de campus Provinciehuis. Dat wil zeggen dat 80% van de medewerkers zich op een duurzame manier naar hun werkplek verplaatsen en maximaal 20 % met de auto.
  • We geven alle provinciale medewerkers de mogelijkheid om via een bruto loonruilsysteem een fiets te leasen. Zo maken we fietsen nog aantrekkelijker.
  • We maken een grondige analyse van het bezoekersverkeer naar de Schorre en stellen een nieuw duurzaam mobiliteitsplan op.*

*Actie nog op te starten.

Een ophangsysteem voor koersfietsen.
Ophangsysteem voor koersfietsen. © Provincie Antwerpen

In de kijker

Duurzaamheidsrapport: projecten in beeld

17 jan 2022
Ons departement Logistiek ondersteunt de verschillende provinciale diensten. Ze zetten graag een deel van hun duurzame realisaties van 2020 in de kijker.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud