Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Ken je locatie

Aan de slag met data en kaarten

Je locatie is belangrijk. Want niet elke gemeente staat voor dezelfde uitdagingen. In sommige gemeenten wordt meer regen voorspeld, in andere meer hitte.
Wil je een straat met een woonzorgcentrum of school opnieuw aanleggen? Dan houd je daar best rekening mee. Want ouderen en kinderen zijn extra kwetsbaar voor bijvoorbeeld hitte. Wil je graag water infiltreren? Dan doe je dit best op een plek die hiervoor geschikt is.

Provincie Antwerpen heeft heel wat data en kaarten voor handen. Deze kunnen je helpen om zowel de zwakke plekken (kwetsbaarheden) als de mogelijkheden (kansen) van een locatie te leren kennen.

Ben je op zoek naar de locaties in jouw gemeente waar de droogte, hitte en overstromingen het zwaarst zullen zijn? Dan bekijk je best de klimaatadaptatierapporten van Provincies in cijfers en de Risico- en kwetsbaarheidsanalyse van je gemeente.
Ben je benieuwd naar de kansen en zwakke plekken die van nature in jouw gemeente voorkomen? Neem dan een kijkje bij de ecosysteemdienstenkaarten. Hier bekijken we welke kansen er zijn op basis van de bodem van jouw gemeente.

Vijfstappenplan adaptatie en onthardingstrajecten op maat

Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en helpt je op weg. 
Deze pagina toont de stap ‘Ken je locatie’. 

Heb je nog hulp nodig bij één van de andere stappen? Weet je bijvoorbeeld nog niet goed wat de specifieke uitdagingen en kansen zijn van de locatie die je onder handen wil nemen? Ga dan zeker even langs de eerste stap ‘Ken je locatie’. 
Of teken je liever in voor een volledig begeleidingstraject rond ontharding? Neem dan een kijkje bij de onthardingstrajecten.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud