Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Inspiratiesessie adaptatie

Groendak met meerdere functies.

Hoe maak je je gemeente klimaatveiliger? Wat zijn de mogelijkheden? Waar let je op? En welke maatregel kies je nu best? Tijdens onze inspiratiesessie zetten we je graag op weg.

Zoals de naam doet vermoeden, willen we inspireren om in te zetten op adaptatie. De vorming is dan ook voor alle ambtenaren en mandatarissen die met adaptatie in aanraking komt. Zo leert iedereen wat ecosysteemdiensten zijn en wordt klimaatadaptatie een reflex voor iedereen!

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze sessie leer je over:

  • de gevolgen van klimaatverandering in jouw gemeente
  • het belang van adaptatie
  • de rol van gemeenten
  • het concept van ecosysteemdiensten 

We werken hierbij met concrete voorbeelden. Zo leer je hoe ecosysteemdiensten ons helpen om kwetsbaarheden te zien en kansen te grijpen. En zo de ruimte klimaatveilig, groen, biodivers en multifunctioneel in te richten. Aan het einde leer je een klimaatadaptatiereflex in te bouwen.

Wanneer?

Zodra vijf gemeenten doorgeven dat ze interesse hebben in deze sessie, organiseren we er één. We prikken een datum en brengen iedereen op de wachtlijst op de hoogte.  

Vijfstappenplan adaptatie en onthardingstrajecten

Het stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en helpt je op weg.  
De inspiratiesessie adaptatie helpen bij de stap ‘Kies de juiste maatregel’.   

Heb je nog hulp nodig bij één van de andere stappen? Of teken je liever in voor een volledig begeleidingstraject rond ontharding? Neem dan een kijkje bij de onthardingstrajecten.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud