Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Ontdek hoe we bij alles wat we doen nadenken over klimaat

Wat we doen

We werken aan een klimaatreflex bij alle medewerkers van de provincie. Zo staan we op het moment dat we onze nieuwe strategieën of projecten bedenken al stil bij de mogelijke klimaatimpact.

Waarom we dit doen

Klimaat is een thema dat niet op zichzelf staat. Het heeft bijna op alles betrekking: op onze manier van bouwen, verwarmen, verplaatsen, eten, … Dat wil zeggen dat álle entiteiten binnen de provincie op een of andere manier met klimaat en klimaatverandering te maken krijgen. Daarom is het belangrijk dat alle medewerkers in onze provincie bij de aanvang van nieuwe plannen, strategieën of projecten steeds nadenken over de mogelijke impact op het klimaat. En hoe ze die zo klein mogelijk houden.

Dat geldt ook voor de woon-, werk- en dienstverplaatsingen van de provinciale medewerkers. Samen zorgen zij voor 10 % van de totale uitstoot van onze organisatie. Die uitstoot kan omlaag, samen met de filestress!

Hoe we het doen

  • We maken een beslissingsboom voor management- en deputatiebesluiten. Via deze boom is het makkelijk om ons beleid en onze realisaties te screenen op hun impact op het klimaat.*
  • We zorgen ervoor dat al onze collega’s goed weten wat Plan Vandaag inhoudt. Zodat ze binnen hun eigen projecten de juiste keuzes kunnen maken.*

*Actie nog op te starten.

In de kijker

Aan de slag met Plan Vandaag: Een excursie over ruimte voor water

27 jan 2022
Anouk Vermeeren toont hoe jongeren weer een beetje klimaatbewuster werden dankzij de excursie Ruimte voor Water.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Naar de inhoud springen