Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Naar duurzaam woon-werkverkeer met het Provinciaal Mobiliteitspunt?

Wat we doen

We geven advies op maat aan werkgevers rond maatregelen voor duurzame verplaatsingen.

Waarom we dit doen

Iets meer dan 40% van al wie in provincie Antwerpen woont gaat op een duurzame manier naar het werk of school. Dit is meer dan gemiddeld in Vlaanderen! Maar het betekent dat de meerderheid nog steeds voor de wagen kiest. En dat brengt heel wat CO2-uitstoot met zich mee. We willen als provincie dan ook dat tegen 2030 onze verplaatsingen ten minste voor 50% te voet, per fiets of met het openbaar vervoer gebeuren. Dat geldt ook voor het woon-werk verkeer en dienstverplaatsingen. Daarom ondersteunen we bedrijven en werkgevers op verschillende manieren om de omschakeling naar duurzame verplaatsingen mogelijk te maken. 

Hoe we het doen

  • Met een mobiscan analyseren we de mobiliteitsproblematiek van een bedrijf. Daarna geven we advies op maat met concrete acties.  
  • We volgen werkgevers die een mobiscan hebben laten uitvoeren actief op. Zo willen we het uitvoeren van de maatregelen stimuleren en versnellen.* 
  • We gaan actiever op zoek naar werkgevers in de buurt van (nieuw aangelegde) fietsostrades die een mobiscan willen uitvoeren. Zo vergroten we de impact van de mobiscans.*  
  • We begeleiden werkgevers die een aanvraag willen indienen bij het Vlaams Pendelfonds. Dit Vlaams fonds subsidieert werkgevers die inzetten op duurzaam woon-werkverkeer.

*Actie nog op te starten  

In de kijker

Aan de slag met Plan Vandaag: meer mensen op de fiets

28 mrt 2022
Sara Van Elsacker vertelt hoe ze met de Dienst Mobiliteit iedereen op de fiets wil krijgen voor een gezondere mobiliteit met minder CO2-uitstoot.

Eerste hulp bij trage wegen

28 mrt 2022
Mens, plant en dier, iedereen profiteert van de veilige én groene trage wegen. Zelfs voor onze gezondheid en het klimaat kunnen trage wegen een positief effect hebben!

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud