Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Klimaatveilig goederentransport, waar het kan via water

Kanaalkant Antwerpen

Wat we doen

We onderzoeken hoe we in ruimtelijke projecten aan bedrijven voorwaarden kunnen opleggen om voor hun transport de waterweg te gebruiken.  

Waarom we dit doen

Het transport van goederen is onmisbaar voor onze samenleving en economie. Tegelijkertijd legt vervoer een grote druk op het milieu en klimaat. Voor onze provincie is het vrachtvervoer verantwoordelijk voor bijna de helft van de CO2-uitstoot van alle mobiliteit. Daarom gaan we op zoek naar alternatieven voor ons goederenvervoer.

Hoe we het doen

We onderzoeken of en hoe we in ruimtelijke projecten voorwaarden aan bedrijven langs waterwegen kunnen opleggen, om transport via water te stimuleren. Zo krijgen we een betere spreiding van het goederentransport en ontzien we het drukke wegennet.  

 

*Actie nog op te starten   

In de kijker

Aan de slag met Plan Vandaag: meer mensen op de fiets

28 mrt 2022
Sara Van Elsacker vertelt hoe ze met de Dienst Mobiliteit iedereen op de fiets wil krijgen voor een gezondere mobiliteit met minder CO2-uitstoot.

Eerste hulp bij trage wegen

28 mrt 2022
Mens, plant en dier, iedereen profiteert van de veilige én groene trage wegen. Zelfs voor onze gezondheid en het klimaat kunnen trage wegen een positief effect hebben!

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud