Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

De fietsostrades, een win-win voor klimaat en vlot verkeer

Wat we doen

Fietsostrades, vlotte en comfortabele verbindingen voor fietsers, liggen langs rechtlijnige infrastructuren zoals spoorwegen, autosnelwegen en kanalen. We leggen verschillende prioritaire fietsostrades aan. Hierbij zorgen we voor het volledige pakket, van concept tot aanleg.

Waarom we dit doen

De auto is een vervuilend, maar nog dominant vervoersmiddel in de dagelijkse personenmobiliteit. Tegen 2030 gebeuren minstens 50% van alle verplaatsingen per fiets, te voet of met het openbaar. Daarom leggen we vandaag fietsostrades aan die zorgen voor een vlotte verbinding tussen belangrijke knooppunten. De bermen langs fietsostrades kunnen natuurverbindingen vormen die ons helpen om de ruimte klimaatveilig in te richten. Daarnaast versterken we met deze groene linten de biodiversiteit. 

Foto van fietsers op de fietsostrade F105 in Olen. De fietsostrade ligt naast een treinspoor waarop net een trein passeert.

Hoe we het doen

  • We leggen verschillende fiestostrade-trajecten aan tussen belangrijke knooppunten. Dit maakt verdere bestemmingen makkelijker bereikbaar.  
  • Van de bermen langs bestaande en nieuwe fietsostrades maken we groene linten doorheen de provincie. In de toekomst zetten we verder in op duurzame materialen voor de aanleg van fiestostrades. Zo gaan we voor minder verharding en zuinige verlichting op hernieuwbare energie.*

* Nog op te starten.

In de kijker

Nieuw stuk fietsostrade in Olen klaar

23 nov 2021
De fietsostrade F105 heeft er een nieuw stuk bij in Olen. Voortaan fiets je er richting het station over een gloednieuw stuk.

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud