Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

Bovenlokale mobiliteitsstudies voor een duurzame mobiliteit

Wat we doen

We maken mobiliteitsstudies op over de gemeentegrenzen heen.

Waarom we dit doen

In 2019 zorgde transport maar liefst voor 1/3de van alle uitstoot in onze provincie. Om deze uitstoot naar omlaag te krijgen, willen we meer mensen aan het stappen, fietsen of op het openbaar vervoer krijgen. Hiervoor moeten we onze ruimte goed inrichten, over de gemeentegrenzen heen. Daarom bekijken we als provincie het grotere plaatje en geven we advies over de bovenlokale mobiliteit in onze provincie. Zo halen we samen auto’s van de baan en maken we meer plaats voor voetgangers en fietsers. Maar ook voor meer water en groen. 

Hoe we het doen

We voeren mobiliteitsstudies uit. Hierbij hebben we aandacht voor het verminderen van de klimaatimpact en de wisselwerking tussen ruimtelijke ordening en mobiliteit. We brengen hierbij de betrokken partners samen en maken samen een regionale visie en actieplan op.  Zo werken we samen aan een duurzame mobiliteit.

In de kijker

Aan de slag met Plan Vandaag: meer mensen op de fiets

28 mrt 2022
Sara Van Elsacker vertelt hoe ze met de Dienst Mobiliteit iedereen op de fiets wil krijgen voor een gezondere mobiliteit met minder CO2-uitstoot.

Eerste hulp bij trage wegen

28 mrt 2022
Mens, plant en dier, iedereen profiteert van de veilige én groene trage wegen. Zelfs voor onze gezondheid en het klimaat kunnen trage wegen een positief effect hebben!

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud