Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Provincie Antwerpen

7000 km fiets- en wandelplezier

Schelderoute

Wat we doen

We maken ontspannende fietstochten en meerdaagse fietsvakanties mogelijk.   

Waarom we dit doen

Fietsen en wandelen zitten in de lift. Door het toenemend aantal warme dagen is er een extra vraag naar koele plekken om te ontspannen. En dit dicht bij huis, want wie wil er nu 2 uur in de file staan voor een lekker ijsje in de schaduw? Daarom werken we in onze provincie aan een ruim en klimaatveilig vrijetijdsaanbod. Met verkoelende wandelpaden, schilderachtige fietsroutes, toegankelijke groendomeinen en speelvriendelijke recreatiedomeinen. En dit allemaal dichtbij, zo vermijden we lange autoritten en de bijhorende CO2-uitstoot.

Hoe we het doen

  • Samen met de vijf Vlaamse Provinciale Toeristische Organisaties werken we mee aan enkele  thematische fietsroutes in onze provincie, de icoonroutes: zoals de Schelderoute, de Kempenroute en de Kunststedenroute. Deze lange afstandsroutes zijn ideaal voor meerdaagse fietsvakanties. We werken ook samen met ondernemers (touroperators, fietsverhuurders, …) om dit mogelijk te maken.  
  • We onderhouden 7000 km aan fiets- en wandelnetwerk in onze provincie. We zoeken samenwerking met lokale horeca en voorzien fietskaarten, digitale routeplanners, enz..  

In de kijker

Aan de slag met Plan Vandaag: meer mensen op de fiets

24 mrt 2022
Sara Van Elsacker vertelt hoe ze met de Dienst Mobiliteit iedereen op de fiets wil krijgen voor een gezondere mobiliteit met minder CO2-uitstoot.

Eerste hulp bij trage wegen

24 mrt 2022
Mens, plant en dier, iedereen profiteert van de veilige én groene trage wegen. Zelfs voor onze gezondheid en het klimaat kunnen trage wegen een positief effect hebben!

Contacteer ons voor meer info,
advies en begeleiding

Ga naar de inhoud